Strygeborde

STRYGEBORDE

...fordi det rimer på sejt

Strygebordet er det mest essentielle arbejdsredskab, når det kommer til glatning af tekstiler. Netop strygeteknologi er et af de områder, hvor VEIT har sat standarder. Det gælder koldstrygeteknikken. På et VEIT koldstrygebord kan alle artikler behandles i optimal kvalitet og med en høj produktivitet. Selv skrædderfaget, der er vant til tunge redskaber og hårde smale strygeflader, har taget denne VEIT koldstrygeteknik til sig, da den både giver hurtig formgivning og en hurtig fiksering. På VEIT's hjemmeside kan du se mange flere modeller og specialforme. 

VEIT Varioset


Luksusmodellen med elektronisk regulering af sug- og blæsestyrke samt temperaturen på strygejernet, integreret i selve strygebordet. Modellen er vist med tilbehør.

VEIT Varioline


Her er den motoriserede styring af luftspjældene til sug og blæs erstattet af manuelt indstillelige spjæld. Styringen af strygejernets temperatur reguleres ikke af bordets egen elektronik men en separat Veitronic styring.

Det kraftige sug og blæs, som VEIT bordene er kendt for, er her fuldt på højde med Varioset modellens.

Bordet er vist med tilbehør.

Hvad forstås ved VEIT koldstrygeteknik?

Det er i dag mere end 30 år siden VEIT med stor succes introducere-de koldstrygeteknikken overfor tekstilindustrien. Teknikken, der først meget senere præsenteredes tekstilplejebranchen, har ikke ændret sig siden. Der er tale om strygeborde, der som navnet siger, er kolde. Dvs. hverken har opvarmet strygeflade eller underdamp. Og sidstnævnte er af stor betydning fordi kun et afkølet tekstil bevarer formen og er stabilt. 

Faktisk kan det sammenlignes med når smeden efter formgivning afkøler hesteskoen. Selve opvarmningen og formgivningen (glatningen) af tekstilet foregår med varmen og dampen fra strygejernet. Afkølingen foregår meget hurtig fordi koldstrygebordet er udstyret med en meget kraftig udsugning og blæs. Tekstilet fjernes altså altid - både efter sug eller blæs - i kold tilstand.

Fordele

  • Lavt energiforbrug
  • Bedre indeklima
  • Ingen gennemslag ved sømme
  • Kort indlæring
  • Ingen dampinstallation

Krav til en koldstrygestation

  • Ingen varme eller underdamp i strygeflade
  • Kraftig sug og blæs
  • Spidsen til højre (gælder for højrehåndede)
  • Strygejern med dampskjold (håndbeskyttelse)
  • Strygejern må ikke hænge i galge/balancer

Strygefladen fås i mange forskellige udformninger. Den her viste er vores mest populære CR2 universalform, der egner sig til renserier, skræddere, designatelierer, oppressere. Særdeles velegnet til benklæder, der kan ligge i den fulde bredde.

Som tilbehør fås strygefladen med udklappelig "æggeform", der er optimal ved bearbejdning af figursyede artikler.

Eiform_2
Eiform_1
IMG_20190907_120158